tina 2

2013

Vi har haft ett otroligt stort intresse för denna kull och det är vi väldigt glada för. Efter en hel del funderande och pusslande så har vi nu hittat superbra hem åt alla valparna. Fantastiskt roligt att få ge alla positiva svar, mindre roligt att ge de som tyvärr inte fick någon valp denna gången negativt svar. Jag hoppas att ni hittar er drömvalp inom kort. Till er andra säger jag varmt välkomna till 2 veckors valplängtan och grattis till er nya fina valp:)

Läs hela inlägget »

Den minsta valpen i kullen växte/utvecklades inte som sina syskon och ihelgen började han kräkas. Vi åkte in med honom i måndags och man konstaterade matstrupeförstorning så han fick somna in. Sov gott lilla Blå<3

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 4 veckor och halva tiden hemma hos oss har gått. Valpköpare har börjat besöka oss och det är full fart i valplådan. Imorse smet de första valparna ur valplådan och valprummet är numera utbyggt med en lekhörna. Valparnas pesonlighet börjar skymtas och de spenderar mer och mer tid med att upptäcka världen:)

Läs hela inlägget »

Valpkullens temanamn är bestämt:)

 

Hanar

Royalty Rocks Mister Tarantino

Royalty Rocks Mister Willis

Royalty Rocks Mister Brando

 

Tikar

Royalty Rocks Miss Jolie

Royalty Rocks Miss Hawn

Royalty Rocks Miss Knightley

Royalty Rocks Miss Hayek

Royalty Rocks Miss Mendez

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 19 dygn gamla och har börjat leka korta stunder med varandra. De har smakat sin första mat och är avmaskade. Rut är helt trygg med att vi och de andra hundarna kommer in och hälsar på i valplådan och hon vill gärna ha sällskap:)

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 2 veckor gamla och nu börjar det hända saker i valplådan. Alla valparna har öppnat sina ögon och börjar stå/gå med stapplande steg. Nu kommer vi snart börja ta emot besök i valplådan:)

Läs hela inlägget »

Valparna är nu 6 dygn gamla och växer med rasande fart. Båda valpar och mamma Rut mår toppen och nu börjar vi längta efter att de ska öppna sina ögon:)

Läs hela inlägget »

På morgonen den 26/3 ville inte Rut ha sin mat men ingen skillnad i morgontemp, pigg och glad ute. På eftermiddagen blev hon lite oroliga och började bädda, mindre än 1h senare fick hon en värk och första valpen såg dagens ljus. Valpningen fortsatte helt odramatiskt och kompikationsfritt fram till kl 02.40 då sista valpen föddes. Just nu sitter vi i valplådan och njuter av 9 små underverk, 5 tikar och 2 hanar. E av tikarna har för mycket vitt men annars ser de korrekta ut. Födelsevikt varierade mellan 400-499gram. Valparna och Rut mår jättebra och vi är så lyckliga över denna fantastiska kull!

Läs hela inlägget »

Rut fortfarande pigg och glad, samma temp morgon och kväll. Lite mindre aptit men annars inga tecken på att något skulle vara på gång ännu.

Läs hela inlägget »

Allt är klart för valpning!

Läs hela inlägget »

Vi har nu börjat tempa Rut morgon och kväll. Rut mår toppen och är fortfarande förvånadsvärt pigg för att vara så stor som hon är:)

Läs hela inlägget »

Idag kunde vi se rejäla fosterrörelser på Ruts mage, känns som ett helt fotbollslag därinne:)

Läs hela inlägget »

Morfar Lex med en varsam tass på Ruts fina mage:)

Läs hela inlägget »

Idag har det varit stor aktivitet på valparna i magen på Rut. Rut mår toppen, lite tröttare men i fin form och galet hungrig:)

Läs hela inlägget »

Rut är nu på dag 50 och vi har byggt färdig valplådan. Två veckor kvar och vi längtar efter att få se vad som döljer sig i Ruts fina mage.

Läs hela inlägget »

Keliga Rut kollar att bygget av valplådan går rätt till:)

Läs hela inlägget »

Två veckor kvar och vi har börjat förbereda "valprummet".

Läs hela inlägget »

Rut har flyttat hem till oss och nu börjar nedräkningen på allvar!

Läs hela inlägget »

Här kommer ni kunna följa vår kommande valpkull som beräknas födas i Påsk.

Läs hela inlägget »

3 veckor gamla

2 veckor gamla