tina 2

Träna drag med din hund!

För er som vill börja springa så smått med era hundar så vill jag bara varmt rekommendera följande dragbälte. Det är superskönt och skonsamt för kroppen, sitter väldigt lågt och är inte heller massa onödig vaddering osv som gör att det blir varmt. Har provat ett gäng och har även deras gamla modell av "dragtrosa", men denna är överlägsen! 
https://dogmania.se/sv/artiklar/non-stop-canix-belt-dragbalte.html?gclid=EAIaIQobChMIsqX2zqPP5wIVw4GyCh1T_QcnEAQYBSABEgJRQPD_BwE

Bra draglinor säljs av en del sidor på facebook, men här ett tips där jag köper mina. Man kan beställa den längd (och färg förstås) som man uppskattar. Jag har lite kortare linor när jag springer, och när jag cyklar har jag givetvis längre.

https://www.facebook.com/MadeBycharlottalundgren/

Sele är viktigt att det sitter bra på hunden vare sig man springer eller cyklar/kör kickbike. Våra hundar drar ju rätt rejält. ;) Visst kan man prova på lite med ett vanligt sele, men sedan behöver man för hundens kropps skull hitta ett som sitter bra. Det kan vara en liten djungel. Jag och Tina beställer trekksele från Minipina, de är så himla bra! Leelo har haft sitt i över fyra år, det har åkt tvättmaskin till all oändlighet och är lika helt och fint nu som när jag köpte det. Det kanske mattats av lite i färgen, men sömmar och allt är hela. Med softshellfoder är de dessutom mjuka och bra mot pälsen. :) Ska tillägga att Rey fick som ung ett Manmat-sele som jag provade ut på en mässa eftersom Minipinas med all rätt är lite dyrare, och hon skulle få växa färdigt. Så det finns ju andra selar som är billigare och ändå bra, det viktiga är att passformen passar hundindividen. Det ska bland annat sitta på bröstknappen i fram, inte gå upp mot halsen i drag.

https://minipina.com/

Fördelen med just Minipinas sele, och vissa andra märken, är att de har en ring på sidan av kroppen. Då kan man, om man vill, köpa till en "pinn-del" som man fäster på varje sida hunden. På så sätt omvandlas selen till ett för låga drag, och man kan dra kedjor med samma utrustning. Fiffigt! Själv har jag wp-sele för kedjor, men ska man inte dra supertungt så går det fint med "vanliga" dragselar med tillhörande pinn-del.