tina 2

Söker du en ny tränings/tävlingskamrat?

Vi har tagit det svåraste beslutet vi någonsin tagit....
Världens bästa Lee måste flytta och mitt hjärta går i tusen bitar.
Lee fungerar fantastiskt bra tillsammans med alla de andra hundarna i vår stora flock, men hon klarar inte av Yagah som är sjuk utan går och passar/trycker på henne. Beteendet i sig är det ingenting konstigt med utan fullt naturligt men tyvärr hjälper inte det i den här situationen. Beteendet har funnits ett tag men blir värre och värre och det är viktigt för mej att alla hundar ska trivas tillsammans.
Yagahs sjukdom (Addison) gör det omöjligt för oss att hitta ett nytt hem till henne som är tillräckligt bra där hon får leva ett aktivt liv som hon älskar men där det ändå inte finns krav på tävling/prestation. Därför faller lotten på Lee att flytta. Jag förlorar min bästa vän, en fantastisk tränings/tävlingskamrat och jag hoppas att jag kan hitta världens bästa hem till henne.

Lee har alltid varit den självklara "nannyn" när vi har haft valpkullar och har älskat när vi haft valpkullar här hemma. Hon är MH-testad och helt skottfast. Som träningshund är hon klok, har bra signalkontroll och fint fokus. Hon är lättbelönad och gillar alla leksaker och godis. Hon är i princip startklar för Klass 3 i lydnaden, är en duktig spårhund och har påbörjat grunder i agilityn. Hon hänger gärna med ut och springer/cyklar, älskar vatten och är en hund som gärna vill vara nära.
Jag vill hitta ett hem utan andra tikar där hon får jobba/träna och vara en självklar och älskad familjemedlem. Hon är friröntgad på höfter och armbågar och är utställd med flera championat.
Tror du att ni har det rätta hemmet för Lee eller har frågor angående henne?
Kontakta mej på 0732-317449 el. tina@kungligahundar.se

SEVCH DKCH NOUCH Working Mates Does Tricks for Treats "Lee"
Född :2013-11-01
Mankhöjd: 49 cm
Vikt : 23 kg
Höfter: A
Armbågar: UA
Rygg-fri från spondylos (genomröntgad i maj-2017)
Känd mental status med 1:a på skott
1:a-pris i lydnadsklass 1, 190,5 poäng och klassvinst
1:a pris lydnadsklass 2, 184,5 poäng och pallplats
Svensk Viltspårschampion
Dansk utställningschampion
Norsk utställningschampion
BIR m. CERT på My Dog-2015
BIR m. Cert och CACIB i Fredricia/Danmark
BIR m. Cert och CACIB i Malmö
BIM m. Cert och CACIB i Veien/Danmark
CERT på SBK utställning
Kvalificerad till Crufts-2016

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter