tina 2

2007

Januari

Hundåret 2007 inleddes i vanlig ordning med den stora hundutställningen på My Dog. Liten har blivit stor och Maddox gör sin debut i Juniorklass. Och vilken debut sedan,  han vinner juniorklass med CK och blir 4:e bäste hane. "Storebror" Lex blir 5:e bästa hane. Och inte en dag försent så lyckas Nova (Gyllene Ridgens Faidi) att knipa sitt sista cert och bli Svensk utställningschampion, precis i tid för sin mammaledighet.

Februari

Vi gör en helvetesresa i snöstorm upp till Bö Norge som tar ca 8 timmar men kommer hem med Lex's efterlängtade Norska cert vilket gör att han numera kan titulera sig Lp1 SVCh NUCh SUCh Emoyeni's Grand Zuberi. Lex och Maddox simmar regelbundet på Alfa hundcenter och deras träning börjar ge resultat.  Vi går en handlerkurs för Gerald O'Shea och båda killarna får en rejäl nytändning.

Mars

Maddox bevisar än en gång sina viltspårkunskaper och spårar till sig ett välförtjänt 1:a pris på ett ordinarie öppenklasspår och kan nu titulera sig SVCh Rex Ventors Maddox !

Så är de äntligen här, Lex första kull ser dagen ljus! Nova får 10 underbara små knyten, alla korrekta förutom en liten svansknick! Maddox visar sig vara en underbar lekfarbror och spenderar många dagar i en hög med valpar medans pappa Lex håller sig på behörigt avstånd och iakttar spektaklet;)

April

Ännu en kull med fantastiska valpar föds! En duktig Akilah får 12 korrekta puppeliner och glädjen står högt i tak. Lex blir 4:e bästa hane på Lilla Stockholm och Maddox vinner än en gång Juniorklass med CK.
Vi åker över till Hilleröd, Danmark och slår storslam, Maddox vinner juniorklass med CK, 4:e bästa hane och blir kvalificerad till Cruft 2008. Lex blir BIR med Cert, CACIB, DKUCh, NORDUCh och kvalificerad till Crufts 2008 för domare A. Garach Domech

Maj

SRRS-Västra anordnar ett viltspårsmästerskap och Lex blir spårets 2:a bästa hund och Maddox placerar sig på en hedrande 7:e placering av 14 deltagande hundar.
Året första svenska utomhusutställning i Larv kunde inte ha börjat bättre Maddox vinner juniorklass med CK och blir 5:e bästa hane. Lex showar till sig BIR för domare Niels Brandstrup från Norge.
På SRRS-Västras raspecial gör Norridge Hidaya sin debut med mej som handler och lyckas i stor konkurrans placera sig som 4:e bästa tik, en tik från det åtråvärda certet. Maddox vinner en stor juniorklass med CK.

Juni

rockar i utställningsringen och tar två cert på samma helg, 2:a västa tik i Vänersborg och BIM i Norrköping. Hon kan titulera sig SVCh SUCh Norridge Hidaya och struttar numera runt i championklass. Lex blir 3:a bästa hane i Vänersborg, 3:e bästa hane i Vänersborg och Maddox vinner juniorklassen i Norrköping.
Vi tar en lång resa upp till Avesta där Hidaya blir 5:e bästa tik, Lex 2:a bästa hane och Maddox vinner unghundsklassen med CK.
På vägen hem passar vi på att hälsa på Zaxxon's valparna, 7 veckor gamla med underbar framåtanda och attityd!

 

Juli

På Tvååkers Internationella utställning slår Lex och Hidaya storslam, Lex blir BIR med CACIB och Hidaya plockar hem BIM och CACIB. Hemfärden i den fullpackade Mazdan gick som en dans kan jag meddela.
Så var det dags för ridgebackssveriges största händelse, den svenska ridgebackspecialen 2007. En fantastisk Lex showade i mördande konkurrans hem bästa hane och blev dagen efter BIM mot Ridgebows La Toya Of Chango. Maddox fick en hedrande 8:e placering på viltspårslistan 2006, inte illa för en så ung kille. Lex tog hem 5:e placeringen på guldhundslistan, 7:e placeringen på viltspårslistan och 9:e placeringen på lydnadslistan. En fantastisk helg för en mycket stolt matte.

Augusti

På SRRS-mellans rasspecial gör Lex's valpar debut i valpklass, nyligen 4 månader fyllda blir Karanga's Dee Sibel Af Lex BIR och BIS-2 valp och Karanga's Da Capo Af Lex BIM. Duktiga puppelinerna! Lex blir 3:e bästa hane och Hidaya 3:e bästa tik.  Karanga vinner syskonklassen, som pärlor på ett pärlshalsband var allt som stod i kritiken:)

Karanga's Dee Sibel Af Lex showar till sig en BIR och BIS-3 placering på Västkustvalpen.

September

På SRRS-Skåne tar äntligen Maddox sig första Cert och placerar sig som 2:a bästa hane. Hidaya går hela vägen och kammar hem ett BIR!
Valparna börjar visa framfötterna i utställningsringen och tar hem följande resultat i September:
Karanga's Da Capo Af Lex BIM, BIR och BIS-3.
Zaxxon's  Coolking Ceven BIM
Zaxxon's Coolqueen Chelzie BIR och BIG-2
Zaxxon's Coolking Cazino BIR och BIG-1

Oktober

Jag anordnar en valpträff over en hel helg med bl.a ringträning, viltspår och friskvård på schemat. Till min stora glädje dyker hela 16 duktiga valpar med engagerade valpköpare upp. Det var så kul att träffa er alla och en ny helg är på planering snart!
Zaxxon's Coolking Cazino går hela vägen och blir BIR och BIS-1 för domare Jens Myrman på en inofficiell utställning i Sollentuna.
Zaxxon's Coolqeen Chelzie blir BIR och BIG-1 i Eskilstuna.
Den 29/10 ser Kimba's valpar dagen ljus, 9 underbara små knyten som resulterar i många turer till Danmark!

November

Zaxxon's Coolking Cazino blir BIR och BIG-1 I Enköping och Zaxxon's Coolking Cozmos blir BIR och BIG-1 i Mjölby! Way to go boys!

Vi åker till Hamar för att bli utställningens ständiga 2:a;) Maddox blir 2:a I öppenklass med CK. Lex blir 2:a i bästa hane, en hund från vinnartitel, CACIB och sitt internationella Championat. Hidaya blir 2:a i bästa tik klass efter en internationell champion och plockar hem ett Norsk Cert och ett Norskt CACIB till sin samling och kan numera titulera sig SVCh SUCh NUCh Norridge Hidaya.

December

Vi går en handlerkurs för Marc Linnér och får många nya tips på vårt utställande.

Karangas'Dee Sign Af Lex blir BIR och Big-2 och Zaxxon's Coolking Ciaran blir BIM på Åby i Göteborg.
Vi tar den berömda Finlandbåten över till Finland för att delta i Finsk Vinnare-07. Maddox vinner öppenklassen med CK och Lex blir 2:a bästa hane efter en internationell champion och tar därmed med sig ett Finsk Cert, Finsk CACIB, ett Finsk championat och ett Internationellt Championat med sig hem från Finland. En gråtmild matte kan inte en försöka sig på att beskriva känslan!
En liten prinsessa anländer till Göteborg:
Ikunga's Kibibi By Lex flyttar hem till Malin och Hidaya och vi ser med stor spänning framemot vad ni kommer att hitta på under 2008!

Summa sumarum

Vi har med Nova, Hidaya, Lex och Maddox lyckats knipa åt oss:

4 Svenska Cert, 2 Svenska CACIB, 2 Norska Cert, 1 Norskt CACIB, 1 Dansk Cert, 1 Danskt CACIB, 1 Finskt Cert, 1 Finskt CACIB, 4 BIR och 3 BIM!

Både Lex och Maddox är kvalificerade till Cruft 2008.

Lex har lyckats med bedriften att knipa 5 titlar NUCh, DUCh, NORDUCh, FINUCh och INTUCH på ett år!

2007 har varit ett fantastiskt hundår för oss. Vi har träffat så många underbara människor och hundar!

Fått känna på obeskrivlig lycka då hundarna gång på gång gör mej stolt och glad, både i tävlingssammanhang och utanför.

Lex har fått 3 underbara kullar och jag är så glad att ni låter oss vara en del av er vardag med mail, telefonsamtal och uppdaterade hemsidor/bloggar. Pappa Lex har all rätt att vara en stolt pappa!

Vi hoppas att 2008 har en massa äventyr och roliga upptåg att erbjuda oss!