tina 2

För våra valpköpare

Varför välja att köpa valp från oss?
Vårt mål är att ha stor kunskap för att kunna finnas till för hjälp med träning för er valpköpare samt för att föda upp så bra hundar som möjligt.
Vi hälsotestar inte bara våra avelshundar utan följer även upp och utvärderar våra valpkullar.
Vi tänker noggrant genom våra kombinationer och avlar bara på individer som tillför rasen och ligger högt över genomsnittet (enligt våra mått mätt), Vi finns med som stöd genom vått och torrt för dej som valpköpare, du är alltid välkommen med frågor/funderingar och för att berätta hur ni har det.
Vi anordnar träningsträffar flera gånger per år och det finns stora möjligheter att om man vill hålla god kontakt med oss, kennelkompisar och kullsyskon. För information/statistik på tidigare kullar klicka här!

För vem passar våra valpar?
Vi ser att våra valpar passar bäst hos aktiva hund- och jaktmänniskor med en portion humor. De gillar att träna/jaga och en förutsättning för att ditt liv med en bracco från oss ska bli så bra som möjligt är att du inte ser en långpromenad som aktivitet utan att du tycker om att träna aktivt. Vi säljer alltså inte våra valpar till rena sällskapshem/utställningshem utan vill att valparna hamnar i hem där de frår utlopp för det de är framavlade till och kommer till sin fulla rätt. En bracco är envis, rolig och fantastisk att träna och det går inte en dag utan att man får skratta med/åt dem. De är vänliga mot både människor och andra hundar. De tycker om att vara sin familj/ägare nära och hänger med på alla äventyr du/ni kan önska. De älskar fysisk motion och hänger gärna med på långa milsrundor utan problem. Vi jagar praktiskt och tävlar/tränar tävlingslydnad, rallylydnad, går på jaktprov/viltspårsprov med våra braccos och våra valpköpare är förutom det även aktiva i många andra hundsporter. 


Detta önskar vi av våra valpköpare:
• Ditt valpköp är väl genomtänkt och din hund får leva ett aktivt liv samtidigt som den är en självklar familjemedlem.
• Du är medveten om att det är en jakthund du köper.
• Du har ett stort intresse för hundträning och har du inte jakttränat förut så önskar du att lära dig. 
• Du HD/ED-röntgar hunden när den är ca 1,5 år gammal samt gärna genomför ett BPH innan hunden fyllt 2 år. (Detta är viktigt både för oss för utvärdering av vårt avelsarbete men även för dig som valpköpare och för din hunds skull.)
• Du hör av dig ibland och berättar hur ni har det och berättar om såväl resultat som om er vardag tillsammans. 
 Ett kort mail eller ett sms räcker fint. Vi är engagerade i våra valpar och vill veta hur det går för er.
 

Detta medföljer i ditt valpköp:

-Valpen kommer att vara idmärkt (chip), avmaskad, vaccinerad och försäkrad mot dolda fel
-Stamtavla (Registreringsbevis från Svenska Kennelklubben)
-Köpeavtal från SKK
-Veterinärbesiktningsintyg
-Koppel och halsband
-Filt med doft från mamma och syskon
- "Välkommen valp" från SKK
-Träningsträffar
-Support från oss under hela hundens liv

Har du frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att kontakta oss på tina@kungligahundar.se el. 0732-317449. Jag (Tina) är oftast lättast att nå via mail då jag ofta jobbar med kursverksamhet/utbildning eller tränar egna hundar.