tina 2

2006

Januari

Utställningssäsongen startade i Januari på hemmaplan. Lex kammade hem två fina bästahanhundsplaceringar:). 4:e bästa hane på den Nationella utställningen för domare Seamus Oates och 2:a bästa hane med R-Cacib för domare Hans Lehtinen.

 

Nova (www.karanga.se) som är Lex blivande fästmö skulle få lite öving i utställningssammanhang och gjorde en strålande utställningsdebut genom att bli BIR och BIG-3 på SNK`inofficiella utställning i Stora Höga.

Februari

Vi inledde Februari månad genom att gå en handlerkurs för Gerald O'shea i Göteborg. Vi fick ny inspiration och det är numera full fart på "farbror" Lex på både träning och utställning.

Nova har tillbringat ett par veckor hos oss när husse och matte är i Thailand och Lex tycker att det är underbart med lite "hundligt" sällskap i huset igen.

Mars

Jonas hjälper mej att ändra lite på hemsidan och vi byter domännamn till www.ridgebacks.se. Vi gör årets debut i lydnadklass 1 på Tjörns BK på en iskall och snöig lydnadsplan. Lex skrapar ihop 146 poäng och snöpligt nära ett förstapris då han när det endast är ca 10 sekunder kvar på platsliggningen reser på sig för att han tycker att det är för kallt.

Detta gav blodad tand och ett par veckor senare tävlar vi på Göteborgsavdelningens lydnadstävling där Lex får sitt efterlängtade 1:a-pris i lydnadsklass 1.

April

Vi inleder April månad med att åka på Lure Coursing i Kungsbacka. Lex tyckte att det var fantastiskt kul och vi har fått en ny hobby:).

Vi tar även upp viltspårsträningen när snön äntligen försvinner och Lex älskar det.

Vi har varit och tittat på systrarna Goa och Zanta när de har genomfört sitt MH och vi kan stolt berätta att de båda numera har känd mental status och är skottfasta. Vi ser framemot Lex's MH i Juli.

Lex går en apellkurs för Henrik Thorse'n under påskhelgen (Henriks hundservice) och provat på bla personspår.

Lex och matte gör ytterliggare en lydnadstävling och får ett andra pris. Denna gång visade han återigen prov på vilken underbar hund han är. På platsliggningen så reser sig schäfern som ligger brevid Lex, springer fram och ställer sig morrandes över honom. Lex ligger stadigt kvar på sin plats och tar inte blicken ifrån mej. Det kändes i maggropen.

Vi träffar Maddox för första gången.

 

Maj

Nova visar framtassarna i utställningsringen igen, BIR och BIS-R på pudelklubbens inofficiella utställning i Göteborg. Lex blir BIM på den nationella hundutställningen i Larv för domare Göran Bodegård. Jag och Josefine åker över till Danmark och blir 3:e bästa hane för domare Hans Lehtinen.

Lex tävlar lydnad på Tjörn BK och får sitt andra 1:a-pris i lydnadsklass 1!

Nova gör sin officiella utställningsdebut på SRRS-västras rasspecial och vilken debut sedan! BIS och hon plockar sitt första cert. Lex blir 2:a bästa hane.

Och så fick jag äntligen hem honom! Efterlängtad som få gjorde han entré i vår lilla flock, Rex Ventors Maddox. Glad, kavat, vacker och alldeles underbar! Tack Veronika för förtroendet, jag hade inte kunnat få en bättre kille:) Lex tar genast på sig rollen som beskyddande storebror och tar Maddox under sina vingars beskydd.

Juni

Vi börjar jobba igen efter vår "valpledighet" och Maddox finner sig till ro och sköter sig exemplariskt på kontoret. Maddox går sitt första viltspår och det är verkligen hans grej:) Inte ens 3 månader gammal tar han genast upp spåret och blir överlycklig över klöven.

Lex blir 2:a bästa hane i Vänersborg för domare Freddie Klindrup. Juni månad tillbringas mest med lydnadsträning, vilstpår och social träning. Och myycket tid går naturligtvis till en massa "valpgos";) Midsommar spenderas i väsrmlandsskogarna och Maddox får stifta bekantskap med Gizmo, mattes föräldras vovve.

 

Juli

Lex blir 4:e bästa hane på den nationella utställningen i Tvååker för domare Elina Haapaniemi. Dagen efter blev han BIM med Cacib för domare Kurt Nilsson på den Internationella utställningen.

Lex tar sitt 3:e 1:a-pris i lydnadsklass 1 och kan titulera sig LP1 SUCh Emoyeni's Grand Zuberi. Matte är sååå stolt!

Lex gör ett mkt bra MH och jag fick det på papper, Lex är en cool kille som inte hetsar upp sig i onödan. Det som överraskade mej var hans skärpa och försvarslust. Inga spöken ska bråka med matte inte;). Även Nova gör sitt MH och har numera känd mental status och är skottfast.Vi tillbringar vår semester med sol, bad och grillkvällar.

 

Augusti

Vi åker till Västerås för att delta i SRRS stora årliga rasspecial. Maddox gör debut i valpklass och plockar hem sitt första BIR, duktiga killen! Lex blir 2:a bästa hane i stenhård konkurrans.

Ett par veckor senare är det dax för SRRS-mellan special i Askersund och det kom att bli detta årets bästa utställning för våran del. Maddox var först ut och showade till sig ännu ett BIR i valpklass 4-6 månader. Lex blev bästa hane för att sedan även bli BIS och Nova vann en stor öppenklass och tog sitt andra cert. Domare var Nils Mohlin.

Maddox blir BIR och BIS-3 på Vara BK's inofficiella utställning i Vara.

Lex börjar på agilitykurs och Maddox på förberedande lydnadskurs.

 

September

Vi åker söderöver till Helsingborg och Maddox blir inte bara BIR-valp 4-6 månader utan slår även de äldre valparna i 6-9 månader och blir BIS-valp på SRRS-skånes rasspecial. En galet glad Lex showar dagen efter till sig BIM och tar sitt andra Cacib för domare Arna Foss på Skk's Internationella utställning i Sofiero.

Maddox blir BIR-valp på västkustvalpen och tar hem ett BIR och BIS-2 på Partille BK's årliga utställning. Maddox klarar endast 6 månader gammal av sitt anlagsprov i viltspår.

Lex och Maddox plockar 3 raka 1:a-pris i vilspår på tre dagar. Dessutom premieras dom med varsitt HP. Lex kan nu titulera sig LP1 SVCh SUCh Emoyeni's Grand Zuberi. Maddox har nu sina spårmeriter för ett SVCh vid 6 månaders ålder! Titeln kan ej göras officiell pga av han inte har åldern inne. Matte's duktiga killar!

 

Oktober

Lex och Maddox nosar till sig fler 1:a-pris i viltspår och vi lägger mkt fokus på lydnadsträningen. Vi åker på roadtrip med våra träningskompisar Malin och Hidaya. Första anhalten var Falkenberg där vi är publiksupport till Malin och Hidaya (www.hidaya.se) som plockar sitt första 1:a-pris i lydnadsklass 1. Duktiga tjejer! Vi fortsätter ner till Halmstad och bor över en natt på hotell med vovvarna. Dagen efter blir Maddox BIR-valp för domare Morgan Wackt och kvar ibland de tio sista i BIS-finalen.

November

Vi åker tillsammans med familjen Sollenby ner till Sverges största valputställning i Malmö. Maddox charmar till sig BIR och BIG-2 i stor konkurrans. RR-domare var Ing-Marie Hagelin och Arne Foss dömde gruppen.

December

Maddox gör sin sista valputställning på Åby i Göteborg och blir BIR, BIG-1 och BIS-2. Nu är det dax att "fightas" med de stora killarna nästa gång:)

Lex och Maddox spårar till sig ännu ett 1:a-pris i viltspår

Julen firas i Värmland och vi njuter av några extra lediga dagar.

Nyåret avlöper utan några som helst problem. Lex och Maddox sov sig igenom tolvslaget uppochnerpå i soffan. Jätteskönt!

Lex ligger som nr 5 på guldhundslistan, som nr 6 på viltspårslistan och som nr 9 på lydnadslistan för 2006. Maddox ligger som nr 8 på viltspårslistan för 2006.

2006 har varit ett underbart hundår och vi ser framemot 2007!

Tack Susan, Peter Falk (www.rhodesian-ridgeback.nu) och Veronika Thorén (www.rhodesian-ridgeback.net) för de bästa killarna i världen. They rock my world:)

.