tina 2

För våra valpköpare

Varför välja att köpa valp från oss?
Vi satsar på kunskap och vidareutbildar oss ständigt för att följa med i utvecklingen inom våra raser och inom hundträning.
Vårt mål är att ha stor kunskap för att kunna finnas till för hjälp med träning för er valpköpare samt för att föda upp så bra hundar som möjligt.
Vi hälsotestar inte bara våra avelshundar utan följer även upp och utvärderar våra valpkullar. Vi tänker noggrannt genom våra kombinationer och avlar bara på individer som tillför rasen och ligger högt över genomsnittet (enligt våra mått mätt), Vi finns med som stöd genom vått och torrt för dej som valpköpare, du är alltid välkommen med frågor/funderingar och för att berätta hur ni har det.
Vi anordnar träningsträffar flera gånger per år och det finns stora möjligheter att om man vill hålla god kontakt med oss, kennelkompisar och kullsyskon. 

Vad vi vill ha av dej?
Vi vill att ditt valpköp ska vara väl genomtänkt och att er hund får leva ett aktivt liv och som en självklar familjemedlem. 
Vi vill att ni hör av er och berättar hur ni har det med jämna mellanrum så att vi slipper oroa oss (ett kort mail el. sms räcker fint).
Vi vill att ni är medvetna om att det är en jakthund ni köper och att det finns ett stort intresse för hundträning. Vi säljer inte våra valpar som enbart sällskapshundar. 
Vi vill att ni HD/ED-röntgar hunden när den är ca 1,5 år och gärna att ni genomför ett BPH innan hunden fyllt 2 år. (Detta är viktigt både för oss i vårt avelsarbete för utvärdering men även viktigt för er som valpköpare för er hunds skull). Vi har inte krav på att våra valpar ska meriteras men vi tycker att det är kul när det sker:)
 

Detta medföljer i ditt valpköp:

-Valpen kommer att vara idmärkt (chip), avmaskad, vaccinerad och försäkrad mot dolda fel
-Stamtavla (Registreringsbevis från Svenska Kennelklubben)
-Köpeavtal från SKK
-Veterinärbesiktningsintyg
-Support från oss under hela hundens liv
-Filt med doft från mamma och syskon
- "Välkommen valp" från SKK
-Träningsträffar

Har du frågor eller funderingar?
Varmt välkommen att kontakta oss på tina@kungligahundar.se el. 0732-317449. Jag (Tina) är oftast lättast att nå via mail då jag ofta jobbar med kursverksamhet/utbildning eller tränar egna hundar.